Стоянова след разпита в полицията: Това е PR на вътрешния министър (снимка)

Новини
12:11 - 03 Февруари 2022
6871
Стоянова след разпита в полицията: Това е PR на вътрешния министър (снимка)

Разпитаха Менда Стоянова в ГД „Национална полиция”. Тя обясни, че е повикана по сигнал на БОЕЦ, по който вече е дала обяснения пред Прокуратурата. „В този сигнал съм цитирана, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали Васил Божков. Това е абсолютна лъжа”, добави Стоянова.

„БОЕЦ могат да си твърдят всичко, всеки един може да напише някакъв сигнал и да упомене името на този или онзи. И службите започват да се занимават с това. Този въпрос съм го изяснила миналата година пред Прокуратурата. Сега отново МВР го повдига. Институция връз институция. Пиар върху пиар. Вие сте тук, защото някой ви се е обадил. Да търсите или да реализирате пиара на министъра на вътрешните работи”, обясни още тя.

"В този сигнал аз съм цитирана, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали г-н Божков. Това е абсолютна лъжа, която всички вие, ако наистина сте журналисти и желаете да направите проверка и разследване, може да комуникирате на сайта на Народното събрание, където са всички законопроекти, всички предложения на народните представители, стенограмите от тяхното разглеждане и гласуването в зала. Аз съм направила законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст на закона, за облагане с 20% върху залозите. Тази законодателна инициатива всъщност е в полза на бюджета, а не в полза на Божков или на някой друг офлайн оператор. Текстовете, по които се облага офлайн хазарта са много стари, те са още от преди 2013 г. и винаги са си били такива. В 2013 г. в края, по едно предложение на г-н Кадиев се променя текста и там, в това предложение беше изпусната лотарията. На практика през цялата 2014 г. лотарията беше извън облагане по Закона за хазарта. С моето предложение, в края на 2014-а, когато аз станах шеф на бюджетната комисия и когато това е в моите задължения, аз внасям предложение, което единствено и само допълва в изброените хазартни игри лотарията, която беше изпусната и от 2015 г. лотарията се облага с 20% върху залозите", каза още тя.