Страх тресе ЦСКА! ЧФР Клуж с рекордни 26 болни от COVID-19

Румънците идвали за победа в София, но щели да се пазят много сериозно от короната

Спорт
13:37 - 21 Октомври 2020
2303
Страх тресе ЦСКА! ЧФР Клуж с рекордни 26 болни от COVID-19

Истински страх тресе играчите на ЦСКА преди дербито за Лига Европа с ЧФР Клуж, научи Lupa.bg. Играчите на червените не се страхували толкова от самия мач и борбата на терена, колкото от достигналата до тях информация, че румънският гранд, заедно със Стяуа, е в челото на класирането и по болни от COVID-19. 

В Румъния заразата е много сериозно разпространена и заболелите на ден са вече по над 4000 души. В ЧФР Клуж 26 лица до този момент са били болни от коронавирус, като 16 от тях са играчи. Някои от тях дори изкараха вируса по 2 пъти.  

Припомняме, че наскоро най-големият враг на ЧФР Клуж - Стяуа Букурещ (ФЧСБ) отложи мач за Лига Европа, защото половината им отбор бяха с COVID-19. Именно поради тази причина бившият носител на КЕШ (сегашната Шампионска лига) отпадна от Европа през тази година. 

Очаква се цялата румънска делегация на ЧФР Клуж да вземе изключителни мерки за това - да се опази от коронавирус в България. Не е изключено гостите да откажат да участват в пресконференция, ако има дори един журналист без маска в залата.