Страшилището Багдади умрял като куче

Топ терористът се е самоубил с 3 от децата си

САЩ
16:55 - 27 Октомври 2019
2063
Страшилището Багдади умрял като куче

Лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади умря като куче, обяви американският президент Доналд Тръмп в Белия дом на извънреден брифинг, след като разкри, че страшилището от терористичната групоровка се е самовзривил с експлозиви, накичени на бойната му жилетка. В изявлението си с подробности щатският дъжавен глава разкри, че топ терористът се е самоубил заедно с 3 от децата си.

"Това бе велика нощ за Съединените щати и за света. САЩ изправиха терорист номер едно в света пред правосъдието", заяви Тръмп.

Той каза, че голям брой сподвижници на Багдади са били ликвидирани при операцията, като точният им брой ще бъде съобщен по-късно. Въоръжените сили на САЩ не са дали жертви, като само едно специално обучено куче е било ранено.

Президентът на САЩ разкри, че е наблюдавал спецоперацията, като описа всичко с думите: "Беше като на кино". Той предложи видеозаписът да бъде направен публично достояние, за да бъдат разубедени последователите на Багдади.

Тръмп благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. Русия е оказала помощ при операцията, въпреки че не е знаела каква е нейната цел, отбеляза той.