Студентите на Ламбо: Мастър, няма да плачем! (Нови снимки от поклонението)

Култура
11:55 - 02 Декември 2019
18463
Студентите на Ламбо: Мастър, няма да плачем! (Нови снимки от поклонението)

"Мастера ни забрани да плачем, макар да е трудно да сдържаме сълзите си", споделят студенти на Стефан Данаилов от различни поколения, които днес дойдоха в Народния театър да се простят с любимия си Учител. Най-тежко преживяват загубата учениците на професора от последния курс, които преди дни играха дипломния си спектакъл в негова памет.

Както Lupa.bg вече съобщи час преди официално обявения час за поклонението Народният театър се изпълни с хиляди, които искат да се поклонят пред кинолегендата. Опашката продължава да нараства, като малко преди 12 часа целият площад се изпълни с хора, които въпреки студа чакат да положат цвете пред Стефан Данаилов.


"Стефан каза да не го жалим, аз го сравнявам с Петър Дънов - и той беше толкова обичан. Избран от Бога човек", сподели пред медиите голямата актриса Татяна Лолова.


"Той е цяла епоха в театъра, имах радостта да работя с него няколко пъти. Имаше чувство за хумор и приемаше всичко на шега", добави по-младият й колега Теодор Елмазов.

"Има Стефан Данаилов и всички останали. Съжалявам, че не всички го познаваха, така както той заслужаваше", не сдържа сълзите си Башар Рахал, който бе с траурна лента на ръката и като студент на Мастера стоя до ковчега като почетен караул.

 
Снимки: Агнес Методиева