Стяуа подцени Глазгоу Рейнджърс: Румънците пускат резервите в Шотландия

Спорт
11:48 - 23 Октомври 2024
967
Стяуа подцени Глазгоу Рейнджърс: Румънците пускат резервите в Шотландия

Медиите в Румъния преди мача между Глазгоу Рейнджърс и ФЧСБ в Лига Европа утре фокусират вниманието върху спорното решение на собственика на ФЧСБ Джиджи Бекали - да почиват ключови играчи за този двубой.

Румънците са на 4то място в супер класирането от 36 отбора. И явно вече подценяват съперника си, след победата с 2:0 над врага Динамо Букурещ пред 45 000 зрители на домакините. До този момент северните ни съседи имат само победи в Европа.

Бекали обяви, че срещите от вътрешното първенство срещу градските съперници Динамо Букурещ и Рапид Букурещ са с приоритет и затова за мача с Рейнджърс ще бъде използван отслабен състав. Тази стратегия е мотивирана от желанието на клуба да се съсредоточи върху важните дербита в румънската лига, въпреки че ФЧСБ е в добра позиция в европейската надпревара.

Този подход на ФЧСБ е възприет с изненада, тъй като отборът все още има огромен шанс за класиране в следващата фаза на турнира, след като балканският гранд в момента е сред фаворитите в турнира.

Въпреки това, румънските медии отразяват как Бекали и треньорът Елиас Хараламбус планират да дадат почивка на някои основни футболисти, за да бъдат свежи за важните мачове срещу вътрешни конкуренти.