Светльо Брокера напуснал Слави заради Орлин Алексиев

Политика
10:24 - 14 Юни 2022
8798
Светльо Брокера напуснал Слави заради Орлин Алексиев

"Името Орлин Алексиев е червената линия, която ме накара да напусна ИТН. Крайното решение взех в неделя след изказването на Трифонов. Той призна, че е приятел с Орлин Алексиев от 20 години, но каза, че не знае с какво се занимава той сега. Върху нас никой не е оказвал натиск да напуснем ИТН. Нелепи са слуховете за джипове", отсече един от отцепниците - Светлин Стоянов, наричан Светльо Брокера заради работата му преди години в Първа финансова брокерска къща. 

Той призна, че е осигурявал охраната на Алексиев, но не го познава лично.

"Притеснява ме, че Алексиев е бил общински съветник от ГЕРБ, а аз станах един от учредителите на ИТН, за да премахнем ГЕРБ от властта", сподели Стоянов. 

По думите му решенията как да гласува парламентарната група са били предавани от Тошко Йорданов.

"Предполагам, че това е била волята на Слави Трифонов. Мнозина остро възразяваха срещу това. Решението да напуснем е вземано с месеци", разкри той.

Стоянов е и бивш гард от НСО, чието име нашумя покрай обвиненията на ексшефа на службата ген. Димитър Владимиров, че е уволнил депутата заради връзки с подземния свят.

В интервю за Lupa.bg миналата година Стоянов направи сензационни разкрития за начина, по който е работела НСО, както и за отношенията си с покойния Боби Цанков и бизнесдамата Ваня Червенкова.