Светльо Витков: Политик на площада е като проститутка в черква

Трябва да се бие с камъни, заяви музикантът

Общество
23:01 - 22 Октомври 2021
4778
Светльо Витков: Политик на площада е като проститутка в черква

Живея втори живот след катастрофата, която претърпях миналата седмица. Какво да си мисля за инцидента, след като той се случва по време на предизборна кампания?! Дали не е умишлен?! Това заяви в предаването „Панорама“ музикантът и лидер на партия "Глас народен" Светльо Витков.

„Катастрофата бе предизвикана от 26-годишно момче, напомпан, каратист, с чалга вкус. Не мога да разбера това самочувствие у такива като него. Така се създават изроди, които не могат да бъдат контролирани. Всеки един от нас е потенциална тяхна жертва“, смята музикантът.

„Мутренската култура от 90-те продължава да живее. Тя успя да победи културата на интелигентния човек и на рокендрола“, каза още Витков.

Той коментира и последната заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, която задължава хората да си вадят зелени сертификати, за да могат да ходят на работа, на кино, в мола. „Това не е демокрация. Не може да спираш хората да посещават свободно моловете. Здравният министър не е помислил за хората с автоимунни заболявания, които изобщо не трябва да се ваксинират“, отбеляза певецът.  

Той обяви, че не вярва на политиците, които протестират заедно с хората срещу зелените сертификати. „Политик на площада е като проститутка в черква. Такива политиците трябва да се бият с камъни“, категоричен е той.