Световен шампион: Радвам се да видя как страда Мбапе

Световен шампион: Радвам се да видя как страда Мбапе

Спорт
13:26 - 01 Юли 2021
2155
Световен шампион: Радвам се да видя как страда Мбапе

Световният шампион с Франция за 2018 г. Адил Рами изуми с коментар за пропуска на Мбапе при дузпите в мача с Швейцария. Грешката на звездата изхвърли "петлите" от UEFA EURO 2020, но според Рами тя ще му помогне да узрее и да спечели "Златната топка".

„Пропускът му в някои отношения дори е за добро. Килиан ще трябва да го преживее. Сега е паднал, отвсякъде вялат критики, но така той ще узрее. Лично аз дори се радвам да видя, че той страда, защото благодарение на това той скоро ще спечели "Златната топка", заяви Рами.

35-годишният защитник на Боависта, който има 35 мача за Франция, не смята, че има промяна в поведението на Мбапе през последните три години. Мнозина смятат, че е станал прекалено егоистичен на терена в преследването на лични цели.

"Познавам го добре от националния отбор. Той винаги е бил такъв. Нищо не ме изненадва. Разбирам обаче тези, които се дразнят понякога от поведението му. Причината за това е, че той иска да спечели всичко, да е на върха по подобие на своя идол Кристиано Роналдо. Но не трябва да забравяме, че той е само на 22 години. Все още е дете, което търси себе си, трябва да узрее", заяви Рами.

Мбапе е информирал клубното ръководство, че е взел окончателно решение да не подновява договори си с парижани, информира "Екип". Това означава, че френският клуб трябва да продаде нападателя през това лято, защото в противен случай ще го изпусне без пари след една година, когато настоящият му договор ще изтече.

Мбапе е свързван упорито с трансфер в Реал Мадрид, като французинът е една от големите цели на Флорентино Перес. Остава въпросът обаче дали "белите" ще могат да платят исканата трансферна сума, или ще разчитат на стратегията да подпишат предварителен контракт с Мбапе през януари и така да го вземат без пари след една година.

Английските клубове също ще се включат в наддаването за Мбапе. Преди няколко дни "Марка" информира, че от Ливърпул са отправили запитване за французина.