Свинско с домати и лук под печено сирене
за 4 порции, 35 мин

Продукти
4 шалота или по-малки главички друг лук
20 г масло
350 г свинско филе от котлети без кост
сол и черен пипер
250 г чери домати или нарязани на парчета от едритр
4 стръка магданоз
150 г жълто сирене по избор - може кашкавал
Приготвяне
Обеленият шалот се нарязва на тънки пръстени.
Разтопява се маслото и се запържва лукът на средна температура 2-3 мин. до златисто кафяво. Шалотът се изважда.
Подсушеното месо се нарязва на 8 филийки. Запържва се в същия тиган по 2-3 мин. от двете страни. Изважда се от тигана и се подправя със сол и черен пипер.
Чери доматите се разполовяват. Магданозът се наситнява. Сиренето се нарязва на тънки филийки.
В 4 малки тиганчета или в един голям се разпределят лукът, месото, доматите и магданозът. Покрива се със сиренето и се запича на слаб котлон докато сиренето се разтопи.