Свинско с домати и лук под печено сирене

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:23 - 07 Май 2025
701
Свинско с домати и лук под печено сирене

Продукти

4 шалота или по-малки главички друг лук

20 г масло

350 г свинско филе от котлети без кост

сол и черен пипер

250 г чери домати или нарязани на парчета от едритр

4 стръка магданоз

150 г жълто сирене по избор - може кашкавал

 

Приготвяне

Обеленият шалот се нарязва на тънки пръстени.

Разтопява се маслото и се запържва лукът на средна температура 2-3 мин. до златисто кафяво. Шалотът се изважда.

Подсушеното месо се нарязва на 8 филийки. Запържва се в същия тиган по 2-3 мин. от двете страни. Изважда се от тигана и се подправя със сол и черен пипер.

Чери доматите се разполовяват. Магданозът се наситнява. Сиренето се нарязва на тънки филийки.

В 4 малки тиганчета или в един голям се разпределят лукът, месото, доматите и магданозът. Покрива се със сиренето и се запича на слаб котлон докато сиренето се разтопи.