СЯНКАТА НА КОВИД: Скандал тресе МОН заради приятелка на Козилата Ерато

Математиците Петър Велков и Лъчезар Томов скочиха срещу съветническо назначение

Политика
12:00 - 26 Юли 2023
16900
СЯНКАТА НА КОВИД: Скандал тресе МОН заради приятелка на Козилата Ерато

Пореден скандал тресе новото управление - този път в редиците на МОН на проф. Галин Цоков и то заради негово решение да назначи като съветник спорна фигура в средите на антиковид борците и математиците.

Във вторник учителят и виден общественик по темата с мерките още от времето на съществуването на Националния оперативен щаб обяви, по думите му, неграмотната и нахална, образователна експертка Антонина Кенова за най-новото попълнение в ръководството на МОН. 

А има информация, стигнала и до нашата медия, че до екипа на Цоков Кенова е стигнала чрез ходатайстването на депутатката от групата на ПП-ДБ в парламента Елисавета Белобрадова. Триото Кенова-ЛетящатаКозила-Кремена Кунева е известно като приятелско в социалните мрежи при това от години. 

"Новият съветник на министъра на образованието. Съжалявам, но функционалната грамотност и ценностната система трябва да имат значение, когато те назначават. Още повече в Министерство на образованието. Подиграваше се и обиждаше именити лекари, отричаше сериозността на Ковид, мерките, откровен Ковид антиваксър, та даже се надсмиваше над Фонда за набиране на средства за деца, останали сираци на загубили битката с Ковид учители и лекари...", роптае Велков

от вчера заради създателката на групата "За качествена и иновативна образователна система".

И наред тагва всички обидени от нея медици със скрийншотове от нейни публикации по време на ковид пика, предимно свързани със затварянето на училища и детски градини, докато траеха вълните на заразата у нас. 

Факт е обаче, че Антонина Кенова е фактор в образователната система и особено в предучилищното и ранната педагогическа намеса като активист срещу порочните практики за приема на деца в столичните заведения, до голяма степен прекъснати, благодарение на гражданското участие. Кенова е и деен участник в процесите по елиминиране на моделите на насилие в яслите, детските градини и школата. 

Справка на Lupa.bg в централния регистър на администрацията на "Дондуков" 1 не откри името й като съветник в МОН.