СЗО: Случаите в Москва растат заради хубавото време

За последното денонощие в Русия са регистрирани 2186 заразени с коронавирус

Русия
19:32 - 12 Април 2020
3348
СЗО: Случаите в Москва растат заради хубавото време

Увеличаването на броя на заразилите се с новия коронавирус в Москва се дължи на това, че хората са се отпуснали и са престанали да спазват строго мерките за ограничаване на заразата. Това е мнението на представителката на Световната здравна организация в Русия Мелита Вуйнович, предадоха ТАСС и БТА.

В интервю за телевизия "Россия-1" тя каза, че броят на заразените расте много бързо и според нея това е в резултат на случилото се последните десет дни - хубавото време и факта, че хората са се отпуснали.

Броят на заразените не бе толкова голям и хората явно са си помислили, че тях това не ги засяга, каза Вуйнович. Тя допусна, че случаите се увеличават, защото хората са се забавили и не са потърсили навреме лекарска помощ.

За последното денонощие в Русия са потвърдени 2186 случая на коронавирусна инфекция, 24 души са починали. Общо в страната заразените са 15 770, смъртните случаи са 130, а 1291 човека са оздравели.

Броят на заразените в Москва надхвърли 10 000, пише в. "Ведомости". През последното денонощие в руската столица са регистрирани 1306 нови случая.