Тайните на младостта на Хали Бери

Миналата седмица актрисата навърши 54 години, а изглежда на 34 лазарника

Стил
15:44 - 24 Август 2020
3622
Тайните на младостта на Хали Бери

Хали Бери абсолютно заслужено получи титлата секс символ в началото на 90-те и не се разделя с нея вече 30 години. Миналата седмица актрисата навърши 54 години, което е много трудно да се повярва, ако отворите нейния инстаграм, където Бери активно споделя снимки по бански и тренировъчни видеоклипове. Какво позволява на актрисата да изглежда с 20 години по-млада, разказваме в нашия материал.

Хали от много години спазва диета, която комбинира два популярни хранителни режима наведнъж - периодично гладуване и кето диета. Актрисата избира храни с високо съдържание на здравословни мазнини, фибри и протеини. Стройното тяло не е единствената причина Бери да се е отказала от въглехидратите - Хали има диабет тип 2, така че не може да си позволи сладкиши дори от време на време.

Любимият обяд на Хали е сочна пържола и голяма чиния със зелена салата. В допълнение, тя често яде различни зеленчукови и месни яхнии и просто обича яйца и авокадо. Диетата на актрисата включва и костен бульон, който помага да се запълни дефицитът на колаген.

Може да е трудно да се живее напълно без сладкиши, но в този случай Бери винаги има пълен хладилник с горски плодове. „Боровинки, ягоди, малини и къпини - това най-здравословните десерти, които съществуват”. Плодовете са богати на антиоксиданти, които, наред с други неща, забавят стареенето, укрепват имунитета и подобряват състоянието на кожата.

Не може да се каже обаче, че Хали се ограничава от всички удоволствия в живота. Любимата напитка на актрисата е сухо вино, което тя пие доста често. Бери предпочита закуската с бронирано кафе - напитка на базата на черно кафе и  MCT масло, комбинацията от здравословни мазнини и кофеин енергизира и облекчава глада за дълго време.

Хали Бери е голям фен на спорта. Тя споделя своите тренировки седмично с последователи  в Instagram под хаштага #FitnesFriday. Ако следвате този хаштаг, може да видите различни разнообразни тренировки. Силови тренировки, кардио, високоинтензивен HIIT, бриометрични тренировки и бокс са част от фитнес рутината на актрисата.

Между другото, боксът е основният й фаворит в момента. Според Бери подобна тренировка ви позволява не само да работите с всички мускули, но и „отпускат парата”, за да се чувствате наистина силни както отвън, така и отвътре.

Мускулната сила е несъмнено важна, но Хали никога не забравя за стречинга. Тя редовно практикува йога и пилатес. Това позволява на актрисата да усеща по-добре тялото си, да развива пластичност и да прекарва време насаме с мислите си.