Търсят Ружа Игнатова в България?

Новини
11:25 - 27 Юни 2024
1684
Търсят Ружа Игнатова в България?

Правителството на Съединените щати дава награда 5 милиона щатски долара за информация за Ружа Игнатова. Тя е в топ 10 на най-издирваните от ФБР заради финансовата пирамида, измамила милиони. Новината за наградата съобщи в София американският посланик у нас Кенет Мертен. И. ф. гл. прокурор Борислав Сарафов от своя страна обяви, че в България Игнатова ще бъде обвинена задочно.

По думите на експертът по сигурност и бивш зам.-ректор на академията на МВР доц. Милен Иванов най-вероятно размерът на финансовите щети от пирамидата в САЩ е огромен, както и броят на засегнатите хора.

„Най-вероятно се работи по издирването на Ружа Игнатова в България, но те са тайна. Не може да говорим за пропуск, защото когато е напускала държавата не е била поставена под ограничения или обявена за издирване", обясни доц. Иванов пред "Нова нюз".

Според експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов причината след толкова време точно сега да се дискутира темата са новите контакти, които Сарафов е направил в края на пролетта, визирайки срещите му в САЩ.

„Повечето от засегнатите не са в България. Тези 4 милиарда долара действително са много пари. Приемаме, че имаме нов главен прокурор, който търси нова линия. Според мен подобна стъпка е негово решение", посочи Безлов.