Таткото на издирвания за убийство Рангел живее в Германия, май се крие при него

Новини
15:13 - 28 Юли 2023
5622
Таткото на издирвания за убийство Рангел живее в Германия, май се крие при него

Рангел Бизюрев, издирван за убийството в пловдивското село Цалапица на 24-годишния Димитър Малинов, е излетял от София  на 24 юли рано сутринта и е кацнал в Германия.

Бащата на Рангел -  Иван Бизюрев, от години живее в Германия. От снимките в профила му се вижда, че синът му често му гостувал в Германия.  

Срещу него е повдигнато задочно обвинение за жестокото убийство на Димитър. Полицията издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството.

Тамошните власти са известени за случая. Изпратени им са необходимите документи по разследването.

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов. Предполага се, че става въпрос за поръчителство при теглене на кредит.

Младежът изчезна преди седмица, след като гостувал на майка си. Основната версия, по която работят разследващите, е убийство.