Татяна Дончева: Някой е внушил на Слави, че изборите трябва да са на 11 юли

Политика
12:22 - 29 Април 2021
2595
Татяна Дончева: Някой е внушил на Слави, че изборите трябва да са на 11 юли

Налага се извършването на определени действия извън Изборния кодекс, за което няма време, защото някой е внушил на Слави Трифонов, че датата на изборите трябва да бъде 11 юли и никаква друга.

Това заяви в интервю за БНР Татяна Дончева от ИМВ, заместник-председател на парламента и лидер на ”Движение 21“.

"БСП, ако може да даде добро правителство, ще спечели важни точки в отношението на избирателя с оглед потенциала на партията", коментира междувременно тя. 

Някой е решил, че много хубаво звучи съпоставянето на един пожарникар с една шампионка по шахмат, коментира Татяна Дончева, според която в българския политически живот експертите са натикани в ъгъла, а през последните години има напън да бъдат изкарвани лица, които "не са изкарали и на двама души хляба“.

Честността на изборите е нещо, върху което всички трябва да се фокусираме, подчерта още Татяна Дончева. Според нея

провеждането на следващи избори не бива да става от ЦИК, която е допуснала "много грешки и съзнателни действия, ощетяващи част от политически сили“.

Трябва да има видеонаблюдение, "за да избегнем тези измислени застъпници, на които се плаща“, а въвеждането на тотално машинно гласуване ще позволи "да се избегнат оригиналните хрумки“, създадени от ГЕРБ и неговите патерици, смята Дончева.

Тя заяви, че текстовете за второто четене на промените в Изборния кодекс са правени в прекалено бързо темпо. "Част от промените са политически знаци. Аз като законодателна техника не одобрявам политическите знаци", поясни тя.