Тъжно ниво: Чалга и мръсотия сквернят "Александър Невски"

Новини
18:00 - 12 Май 2022
4503
Тъжно ниво: Чалга и мръсотия сквернят "Александър Невски"

Нивото на подрастващите не се вдига, а напротив - продължава да е ниско. Е, разбира се, не всички трябва да бъдат слагани под един знаменател, но пошлостта явно завладява младите хора. На площада пред храм паментика "Александър Невски" в София дъни яка чалга от отворените прозорци на колите, а някъде сред тях са разположени барабани, чрез които абитуриентите акомпанират на "мелодията", видя репортер на Lupa.bg.

Явно това им е нивото, за да се кефят завършващите точно на този модел на подражание, който мутрите въведоха преди години и от който вече няма отърване. За Първо районно управление в столицата имаше един лаф: "Като Първо няма второ!", което в пълна сила важи в момента и за Първо училище, намиращо се под "Дондуков". Учениците, които след известно време ще трябва да се впуснат в реалния живот и да гребат с пълни сили от него, ще трябва да създават семейства и да възпитават деца, сега показаха колко са затънали в посредствеността. И мръсотията, разбира се.

Мръсотия, защото около младото мнозинство е пълно с пластмасови бутилки от бира и вода, опаковки от различни храни, които лекият ветрец разнася по паважа и които някой ще трябва да чисти след тях, за да се превърне това кътче на София отново в приветливо място - за гледка и разходки.

Разголени момичета и разпасани момчета броят до 12, след което отново се насочват с пълни сили и гърла да припяват на някой, известен в чалга средите хит.

И това пред един от най-значимите христянски паметници не само у нас - църквата "Александър Невски".

И всичко това пред слисаните погледи на случайните минувачи, които поглеждат, а след това с отвращение извръщат глави и цъкат с език. И всичко това под зорките и строги погледи на изпратените да охраняват "събитието" полицаи.