Температурата на хората пада

200-годишни изследвания показват, че изстиваме

Мистика
16:44 - 15 Януари 2020
5294
Температурата на хората пада

Телесната температура на хората по Земята пада – от стандартните 36,6 градуса по Целзий или 96,6 по Фаренхайд по периферията на тялото за около 200 години се е понижила до 36 градуса по Целзий. Това доказват изследователи от Стандфордския университет в САЩ на базата на данни от 700 000 медицински записи, направени през последните 200 години.

Групата, водена от д-р Джули Парсънет, обобщава редовните записи за телесната температура, правени от учени в Стандфорд от 19 век до 2018 г. Така се установява, че за два века температурата на човешкото тяло намалява с 0,6 градуса по Целзий. Невероятното откритие кара американските учени (и не само тях) да започнат усилено търсене на причините за тази промяна. Съществуват различни теории, но всички те са само предположения. Например, понижаването на телесната температура на човека е свързано с глобалното затопляне на Земята. Друга хипотеза гласи, че изстудяването е свързано с промяна в диетата на хората. Трета извежда широкото използване на централно отопление и климатизация като фактор за по-ниска телесна температура.

Откритието на Стандфордските учени обаче предизвиква нещо като малка революция в средите на уфолозите – хората, които не просто вярват, а се опитват да доказват съществуването на извънземен и различен от земния живот. Според уфолозите  виновни за „изстиването” на човешкото тяло са рептиловите извънземни. Известно е, че влечугите имат телесна температура, съизмерима с околната среда. Може би те генетично променят човека в това отношение? Например, като използват грипни вируси за целта. Но и това е само допускане, а не отговор. Засега единствено доказано от научната рационалност е, че телесната температура на човек пада.

Температурата на здравия човек е между 36 и 37 градуса по Целзий (съответно 98 и 99 по Фаренхайд). Стандартът от 36,6 градуса по периферията на тялото и 37 градуса вътре в него е установен през 1851 г. от немския терапевт Карл Вундерлич.