Терористите от "Хамас" се дрогират с каптагон, произвеждан в България

Синтетичният наркотик е открит в джобовете на много избити бойци

Свят
12:44 - 20 Октомври 2023
4730
Терористите от "Хамас" се дрогират с каптагон, произвеждан в България

Бойците от признатата от Европейския съюз за терористична организация “Хамас”, които извършиха брутално нападение над мирни израелски граждани в ранните часове на 7 октомври, са били масово под въздействието на дрогата каптагон.

Хапчетата от синтетичния наркотик са открити от джобовете на много терористи, ликвидирани впоследствие от израелската армия в последните две седмици.

Няма нормален човек, който от първия ден на войната между Израел и "Хамас" да не си задава въпроса:

Как се извършват от човешки същества подобни зверства? Срещу деца, бебета, млади жени и оцелели от Холокоста мъже и жени на преклонна възраст?

Отговорът е в едно хапче, известно като „кокаинът за бедните“.

Каптагонът всъщност позволява на терористите да извършват отвратителни действия с чувство на спокойствие, абсолютна лекота и безразличие.

Едновременно с това каптагонът ги поддържа много бдителни за продължителни периоди от време и им потиска апетита.

Каптагонът става известен през 2015 г., когато се разбра, че той се използва от бойци на Ислямска държава (ИД) за потискане на страха преди извършване на терористична операция.

Така този вид наркотик се превръща в най-предпочитания наркотик сред младите хора в Близкия изток и Северна Африка.

След като влиянието на терористичната организация ИД намаля, Ливан и Сирия поеха инициативата и започнаха да произвеждат и разпространяват наркотика в голям мащаб.

По този начин Ивицата Газа се превръща в популярен пазар за наркотика, особено сред пристрастените млади хора.

Каптагон принадлежи към семейството на амфетамините и първоначално е разработен за лечение на нарушения на вниманието, нарколепсия и депресия.

Наркотикът е силно пристрастяващ.

Според медицински специалисти в Ливан и Сирия каптагонът не само, че е разпространен сред бойците, но се използва и от цивилните в зоните на конфликт, съобщава Би Ти Ви.

Преди около две години разследване, проведено от The New York Times, разкри, че лица, свързани със сирийския диктатор Башар Асад, включително и членове на семейството, са създали процъфтяваща индустрия за производство на каптагон.