Тежка техника предизвикала аварията на строежа в квартала на Фандъкова (СНИМКИ)

Новини
13:00 - 12 Декември 2019
2742
Тежка техника предизвикала аварията на строежа в квартала на Фандъкова (СНИМКИ)

Тежка техника е спукала тръба под укреплението на строежа в Манастирски ливади, което рухна тази сутрин, научи Lupa.bg от запознати с проблема, живеещи в района. Въпросният недовършен жилищен блок е на 100-ина  метра от блока на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Сутринта укреплението рухна и оголи гьол с вода за ужас на всички в квартала.   

„Тази тръба е там от Тошово време и всяка година се пука особено ако отгоре мине по-тежка техника. Когато почнаха да слагат оградата на строежа още преди изкопа се случи последното спукване на същата тръба. Асвалтът откъм оградата почна да потъва още в началото, но тогата укрепиха с пилони стена.”, обясни жител в района.

Срутването на укреплението на строежа стана днес сутринта между улиците „Боянски водопад“ и „Шарл Шампо“ в „Манастирски ливади”. Малко по-късно на обекта пристигнаха кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов, зам.-кметът по строителството Христо Вълчанов и експерти са на мястото на събитието.

Аварията разтревожи хората в района, които за пореден път изразиха огромно недоволство от презастрояването и постоянното минаване на тежка техника в района. В целия квартал сградите са на абсолютно минимално разстояние, а строежите продължават. „Дали не е време някой от властимащите да помислят за канализацията в района докато не са започнали да падат и блокове.”, написа разгневена дама.

"Докато има луди, които да дават купища пари, за да живеят върху вода... ще има строителство", отбеляза иронично друг столичанин от квартала, с намек за твърдението, че целият район лежи върху езеро.

Зевзеци пък предложиха бликналата вода на строежа вода да се пренасочи към Перник. Други пък отбелязаха, че децата в квартала ще се радват, защото „ще си имат басейн”.