The Weeknd изпя хит №1 за всички времена (КЛИП)

Култура
14:11 - 26 Ноември 2021
4793
The Weeknd изпя хит №1 за всички времена (КЛИП)

„Билборд" има нов сингъл на всички времена и той измести песен, представена за пръв път през 60-те години на миналия век.

Blinding Lights, хитът на известния като The Weeknd канадски изпълнител Абел Маконен Тесфайе.

Американският рокендрол изпълнител Chubby Checker за пръв път представя версията си на The Twist през 1960 г., по-късно - и друг световен хит, Let's Twist Again.

Песента е кавър - появява се за пръв път през 1958 г., изпята от Hank Ballard and the Midnighters.

Те я правят известна, но далеч не колкото Chubby Checker. Друг сингъл не е оглавявал два пъти, в две отделни класации, Billboard Hot 100.

Най-успешната песен на миналата година - и превърнала се в най-добра за всички времена в "Билборд" - обаче бе Blinding Lights, а продажбите ѝ утвърдиха статута на канадския певец като световна поп мегазвезда.

Песента, превърнала се мигновено в синт-поп класика, дебютира в края на ноември 2019 г. През април и май оглавява седмичния Billboard Hot 100 на едноименното американско списание за общо четири седмици. След това остава в класацията рекордните 90 последователни седмици.

С това вече е номер 1 в списъка на "Билборд" с най-добри песни за всички времена, както съобщи и списанието във вторник. Twist заема това място от 2008 г. заради две участия в класацията от 1960 г. и 1962 г.