Тийнейджъри се кълчат и сквернят паметника на Славейкови!

Хората се гнемят на поредната проява на лошо възпитание и ниска култура

Новини
15:35 - 06 Декември 2019
2299
Тийнейджъри се кълчат и сквернят паметника на Славейкови!

На поредната идиотщина, в която са замесени ученици, станаха свидетели столичани. А и не само те. Група тийнейджъри проявиха неуважение и липса на елементарно възпитание към едни от знаменитите имена в българската история. В групата "Забелязано в София" се появи видео, в което непълнолетните се кълчат върху Петко и Пенчо Славейкови - поведение, подходящо за някой долен бардак или стрийптиз клуб.

Проявата на геройство и оригиналност втрещи минаващите покрай паметника на Свалейков - баща и син в столицата, но никой не направи забележка, а предпочете да цъка с език или да снима с телефона серира.

И това става двейсетина дни, след като бастуна на Пенчо Славейков мистериозно изчезна от статуята на пъпа на София.

Със запалени цигари и фриволно поведение момичетата танцуват около статуята, а след това се дупят пред изображенията на двамата - както се прави по баровете, където ходят чичковци с повечко пари, за да забърсват млади девойки.

Момчетата го раздаваха по-скромно - те се ограничиха само с цигара в уста, музикален съпровод, пуснат от телефон, или правенето на снимки, с които сигурно ще се гордеят техните родители, а и поколенията на тийнейджърите.

"Всички сме били деца.
Повечето сме пушили и крили преди да навършим 10 години. Напивали сме се на по 13, но не и всичко това на вратовете на едни български имена, допринесли “някак” за тая ни държава. С това поведение скоро и тези, както и имена като Вазов, Левски и Ботев няма да ги познаваме! Относно поведението на оператора - не съм аз човекът, който трябва да раздава шамарите, но съм човекът, който може да ги покаже на обществото и поне видялите това поведение да си пораздвижат мислите...", коментира един от членовете на групата "Забелязано в София" - Даниел Бачорски.