Тома Биков: Правите преврат с промените в Изборния кодекс

Политика
11:10 - 29 Април 2021
1758
Тома Биков: Правите преврат с промените в Изборния кодекс

Правите преврат с промените в Изборния кодекс и със закриването на спецправосъдието. Два месеца преди изборите правите така, че ЦИК да се назначава от държавния глава.

Това заяви от трибуната в парламента Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му от партията са гласували против дневния ред, защото не били част от мнозинството и било нормално да изразяват несъгласие с дневния ред. „Не е наш проблем, че не сте се спазарили“, заяви Биков.

Той подчерта, че от дневния ред са отпаднали точките за създаване на временна комисия за Росенец, както и предложението на ИТН за 1 лев субсидия на партиите.

„Кой клекна за Росенец и кой клекна за субсидията и на кого? Ние не сме съгласни, че това е дневният ред на обществото. Вие абдикирахме от задължението си да предложите ново правителство, а сте предложили законодателство, което ще струва между 10 и 15 млн. лв.“, аргументира се Биков.

По думите му приели и радикални промени в съдебната система. Биков подчерта, че тези органи били създадени по препоръка на ЕС.

„Кой има полза да бъдат закрити спецсъдилищата? Дали братството на почтените - да не би да имате задължения към някого?“, попита Биков.

„Това ще бъде разбрано от народа и за това ви нареди на 2,3,4 място. Той не е глупав. Никого няма да заблудите, последните дни се видя колко ви се иска да управлявате. Ако имаше един по-смел човек в ИТН, щяхте да потърсите разговор и да го направите публично“, добави депутатът от ГЕРБ. Той бе категоричен, че ще продължат да бъдат конструктивна опозиция.