Тома Биков пред Lupa.bg: Няма да напуснем централата, Минеков да не се бърка

Новини
12:14 - 10 Декември 2021
3796
Тома Биков пред Lupa.bg: Няма да напуснем централата, Минеков да не се бърка

Преди час министърът на културата Велислав Минеков връчи писмо-молба в партийната централа на ГЕРБ, с което призова бившите управляващи да се изнесат от 2-та етажа, които заемат в административната сграда към НДК.

Свързахме се със зам.-председателя на партията Тома Биков, който по това време беше в парламента. Бившият вицепремиер Томислав Дончев не отговаряше на телефона си.

„Нямаме намерение да правим някакви събития, нито живи стени. Ако той реши да направи събитие, тогава.”, обясни острието на ГЕРБ  пред Lupa.bg.

„Минеков няма правно основание за молбата си. Тези офиси не са към НДК, това не е негова работа, не е в ресора му.”, бе категоричен Биков.

Нямаме намерение да напускаме партийната централа, продължаваме да си работим, както във всички делнични дни. Никой не ни е дал основателна причина и аргументи за това, допълни той.

Биков отрече твърденията, че е намерен нов офис на ГЕРБ, каквито слухове вървят в последните дни и въобще сметна за ненужно да се коментира подобен казус. В същото време, Минеков обясни, че областният управител може да намери работни помещения за бившите управляващи, а и те имат достатъчно празни офиси. 

Плащали сме си наема от 2009 до 2019 г., след това партията ползва помещенията безвъзмездно, каквото бе решението на МС, припомни зам.-шефът на ГЕРБ. 

Ползването на безплатни офиси от политическите партии стана възможно при приемането на промените, с които партийната субсидия бе намалена на 1 лв. през миналото лято.

Ползваме офиса си, така, както го правят и други партии. Биков припомни, че когато БСП имаха подобен казус с централата на "Позитано"20, ГЕРБ не са предприели ход да ги гонят от офиса им, докато бяха в изпълнителната власт.  

В крайна сметка, Биков заключи, че зад акцията на Минеков се вижда инициатива на президента Радев.