Томислав Дончев: Не ни притеснява касиране на вота

На местните избори не трябва да се гледа като на парламентарни, отсече вицепремиерът

Политика
08:35 - 04 Ноември 2019
3813
Томислав Дончев: Не ни притеснява касиране на вота

Нас от ГЕРБ не ни притеснява евентуално касиране на вота. Това заяви вицепремиерът и член на партията Томислав Дончев в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му няма данни за грубо опорочаване на изборния процес.

"В кампания винаги различните опоненти пускат сигнали. Това е от компетенциите на съда. Не ни притеснява", отсече Дончев по повод заявката на Мая Манолова за касиране на изборите в София.

Той отхвърли обвиненията на представители на БСП, които казват, че са преглеждали протоколите в ромските квартали на София и там се е гласувало за Йорданка Фандъкова.

"Аз лично слушах от социолозите, че няма етнически профил в гласуването и гласовете на различните етнически общностни се разпределят по равно. В секционните комисии не се води такава статистика, така че с тези клишета трябва да се работи внимателно", подчерта вицепремиерът.

Той призна, че самото управление предполага ерозия, предполага изхабяване. Един кмет е виновен за всичко, за всяка поставена плочка. Анализ трябва да бъде правена отвътре - къде сме се представили добре и къде не, каза той.

И социалната и политическата ситуация е динамична. Светът е различен и бихме били глупави ако не съумем да променим себе си.

Това да бъдеш добър означава утре да си по-добър от днес.

Резултатите от тези избори няма как да бъдат сравнявани с предходните, това е безспорно, призна Дончев.

По думите му местният вот се различава много от парламентарния и не бива да се говори само за политически признак.

Там важна роля играят самите личности и как те говорят с гражданите, убеден е вицепремиерът.

Да се опитваш да направиш местните избори да изглеждат парламентарно си е чист политически гаф, видя грешка в нагласата на опозицията Томислав Дончев.