Топ убиецът на мексиканските картели проговори!

Ексклузивно
20:29 - 17 Декември 2019
13388
Топ убиецът на мексиканските картели проговори!

Един от най-големите убийци на мексиканските картели проговори. През 2019 г. килърът беше заловен от полицията и поставен в програма за защита на свидетелите.

През 2012 г. на анонимния „сикарио”, което означава убиец, му е предложено място в един от най-големите мексиканските картели „CJNG” (Картел новото поколение на Халиско) след като прерязал гърлото на невинен мъж след бас.

Анонимният "сикарио"

В безпрецедентно интервю пред „Ню Йорк Таймс”, 24-годишният днес мъж казва: „Аз исках да бъда психопат, да убивам без никаква милост и да съм най-страшният сикарио в света”.

Първата му задача в „CJNG” била да нареже с мачете гол труп на мъж – това му било дадено, след като момчето, което било преди него, отказало да извърши това деяние и получило куршум в главата.

Армията на картел "CJNG"

Когато днес се сеща за всичко това, извергът казва: „Те ми взеха всичко човешко и ме превърнаха в чудовище”.

Младият мъж признава, че ако иска да оцелее, тогава ще трябва да забрави страха си и да върши всичко, което поискат от него, без значение колко варварско е то.

Бойците на картела преди да разстрелят свой пленник

Той разказва, че тогава бил на 17 г. и бил изпратен на обучение в един от лагерите на картела високо в планините, който приличал на лагерите на „ИДИЛ”. Там обучавали новите попълнения да се превръщат в кръвожадни убийци.

Тези, които се отказвали или отпадали, били окачвани по дърветата и използвали телата им за мишени, разказва младия мъж.

"Сикарио" при една от редките разходки със сина си, докато е в програмата за защита на свидетели

Обучението му било с цел да  го превърне в един от най-безпощадните убийци в щата Морелос. Оттогава той е участвал или помогнал в убийствата на 100 души – конкурентни престъпници или невинни хора.

През 2019 г. бил заловен от полицията и вкаран в програма за защита на свидетелите, за да даде показания и информация срещу бившите си колеги от картела.

Превод от "Ню Йорк Таймс"