Топло, но ветровито в сряда

Максималните стойности на термометъра ще се движат в диапазона от 21 до 26 градуса

Новини
08:20 - 18 Септември 2024
674
Топло, но ветровито в сряда

Времето в България през следващото денонощие ще бъде динамично, с разнообразни атмосферни условия в различните части на страната. Метеоролозите прогнозират разкъсана облачност, която ще се увеличава следобед, като на места се очакват и валежи.

В Предбалкана и планинските масиви в Югозападна България жителите трябва да се подготвят за слаби превалявания от дъжд, особено в следобедните часове. Тези райони ще бъдат най-засегнати от променливото време.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, като има вероятност за слаб дъжд в южната част на крайбрежието. Температурата на морската вода се задържа около 23 градуса по Целзий, а вълнението на морето се очаква да достигне 3-4 бала.

Минималните температури в страната ще варират между 8 и 13 градуса,

като по Черноморието ще бъдат малко по-високи - между 14 и 16 градуса.

Максималните стойности на термометъра ще се движат в диапазона от 21 до 26 градуса, като в Русе ще достигнат около 26 градуса.

Вятърът ще играе важна роля в метеорологичната картина. През нощта в по-голямата част от страната той ще утихне, но през деня ще се усили отново, духайки от изток-североизток със слаба до умерена сила. По Черноморието вятърът ще бъде до умерен, също от изток-североизток.

В планинските области времето ще бъде по-хладно и нестабилно. Облачността там ще бъде значителна, като следобед се очакват слаби валежи от дъжд в централните части на Стара планина и масивите в Югозападна България. По най-високите върхове на Рила и Пирин е възможно да превали лек сняг, допълва Дунав мост.

Вятърът в планините ще бъде променлив. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, докато по високите била и върхове ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен.

Температурите в планинските райони ще бъдат по-ниски. На височина 1200 метра максималната температура ще достигне около 16 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.