Тошко: Чакаме КС да реши, за да стане ясно зависим ли е

ИТН очакват да видят дали ще бъде съборена частта за съдебната реформа

Новини
13:02 - 26 Юли 2024
1944
Тошко: Чакаме КС да реши, за да стане ясно зависим ли е

Очакваме решението на КС. Това заяви в Партийния дом Тошко Йорданов. Той иска да види дали ще се потвърди информацията, че съдиите ще съборят частта за съдебната реформа, а за служебните кабинети ще са 6:6. Ако това се потвърди, щял да се види поредния зависим съд.

Блестяща намеса в КС вижда Йорданов от страна на партиите и подчерта, че последните назначения в съда на Десислава Атанасова и Белазелков са политически. Атанасова е и вносител на Конституцията, припомни Йорданов. Ако имала морал, щяла да си даде отвод, според него. Има политическа намеса, категоричен бе Тошко Йорданов.

Перверзна ирония вижда той в решението в частта за служебната власт. ГЕРБ ще получат всичко, което искат, а ПП-ДБ нищо, прогнозира Йорданов. Юридическият капацитет на ПП-ДБ е минус 10, категоричен бе той.

Ужасна трагедия, заяви депутатът за взривовете в Елин Пелин. По-големият проблем е, че държавата не може да реагира, смята Тошко Йорданов. Нямаме Гражданска защита (ГЗ), подчерта той. Нямаме звено, което да реагира веднага, критикува депутатът. Царял весел хаос снощи в Елин Пелин от страна на държавата. Частни лица си платили за частни пожарни и частни водоноски, според данните, изнесени от него.

Защо Бойко Борисов махна ГЗ, пита още Йорданов. Няма бронирана верижна техника, по думите му, а наличието на такава щяло да е съществено в кризисна ситуация. ГЕРБ са виновни, според него и се ядоса, че Бойко Борисов искал за почива през лятото.