Тошко Йорданов след Крумовата закана: Внасяме още днес ремонт на Изборния кодекс

Политика
10:22 - 15 Април 2021
7231
Тошко Йорданов след Крумовата закана: Внасяме още днес ремонт на Изборния кодекс

Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов взе думата от шефа си Слави Трифонов и в декларацията от името на новата група се обърна специално към протестиращите пред НС. И обеща поправки в Изборния кодекс още днес, както и готови промени в Закона за партиите така, че субсидията да падне от 8 на 1 лев на глас. 

"В момента имаме различен от всички предишни парламенти. Той закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и не искаха предсрочни избори. В него има представители на протестиращите цяла година. Има депутати, които бяха на жълтите павета, които ядоха бой от полицията. Аз ги познавам поименно.  Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат. Но ще работи, колкото трябва и това ще стане ясно съвсем скоро", обяви сценаристът на Слави Трифонов. 

Той заяви задължителна промяна в Избирателния кодекс, махане на ограничението за гласуване на българите в чужбина, разпускане на ЦИК, 100% машинно гласуване, видеонаблюдение на изборите и въвеждане на мажоритарно гласуване, но не сега. Това са задачите пред този парламент, отсече Йорданов, който вчера взриви България със заканата си срещу журналист на Нова телевизия как трябвало да се прилагат Крумовите закони заради "лъжа, изречена в ефир", която всъщност, както и от медията обясниха, беше лапсус. 

Снимка: Агнес Методиева