Тошо Куката след скандалния клип: Детето само поиска да бъде снимано

Тодор Огнянов и Чеченеца са задържани за 24 часа

Общество
18:30 - 05 Април 2023
6723
Тошо Куката след скандалния клип: Детето само поиска да бъде снимано

Тодор Огнянов с прякор Тошо Куката и Петко Атанасов-Чеченеца бяха задържани за 24 часа от полицията в Пловдив. Преди да бъдат качени в полицейския бус, за да бъдат отведени в следствието, Тодор Огнянов коментира, че момчето само поискало да бъде снимано.

Жената на другия задържан - Петко Атанасов-Чеченеца, заяви, че срещнали момчето преди две седмици в магазин в Пловдив.

"Чеченеца ми се обади по телефона и ме попита дали помня детето, което сме виждали в магазина, което ми се кефи и иска да бъдем приятели, което иска да прави клипове с нас.

Каза ми, че има идеята да направим клип с него все едно е куче. Аз му отговорих, че съм против. Той обаче ми каза, че детето му е предложило това“. Това разказа Анна Рачковска, жената до Чеченеца, който участва в скандален клип в мол в Пловдив.

Във видеото се вижда как Емили Тротинетката, която също събира последователи в социалните мрежи, води на повод момчето, което лази и лае, провикват му „дай лапа” и  „дръж”, след което хвърля празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе. Същото действие извършва и Чеченеца.

За скандалния случай веднага е бил сезиран вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил проверка. Районната прокуратура в Пловдив пък се самосезира и образува досъдебно производство за извършени хулигански действия.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен. По-рано Емили Тротинетката заяви, че е била принудена насила да се гаври с момчето от Тошо Куката, като добави, че дори е била и заплашвана.