Тотален крах! Микаела Шифрин се провали и на последния старт в Пекин

Злато за Гизин, сребро за Холденер и бронз за Бриньоне в алпийската комбинация

Топ
08:35 - 17 Февруари 2022 (обновена)
5601
Тотален крах! Микаела Шифрин се провали и на последния старт в Пекин

Великата Микаела Шифрин записа тотален крах на Олимпийските игри в Пекин. Американката, притежателка на всички възможни призове в алпийските ски, не можа да завърши и алпийската комбинация - спускане и слалом. Мики отпадна днес във втората част на комбинацията - точно в коронната си дисциплина слалома. След като в първата - спускането, успя да заеме даващото и огромен шанс пето място.

Специалистката именно в техничните дисциплини Шифрин отпадна в Пекин още в началото на надпреварата за разпределение на медалите и на гигантския слалом, и на слалома. Като крайният резултат е трагичен - без нито един медал.

"Знам, че всички се интересуват какво се случи, аз също си задавам този въпрос, не мога да дам отговор защо нещата не се получиха, особено днес. В слалома и гигантския слалом пресилих ритъма, да дам повече скорост. Днес бях по-спокойна, но не исках да бъда и бавна, но не бях и достатъчно прецизна", коментира Шифрин.

Все пак Микаела Шифрин има още един шанс в Пекин, но не в индивидуална дисциплина - днешната комбинация беше последната такава. Американката има намерение да участва и в отборното състезание. 

Кристин Шайер даде днес най-доброто време в първата част от алпийската комбинация - спускането. Австрийката беше само с 1 стотна по-бърза от втората - чехкинята Естер Ледецка. Тройката затвори втората австрийка в надпреварата Рамона Зийбенхофер.

След слалома обаче - оказал се капан за отпадания на голяма част от челничките, всичко се промени. От 26 състезателки, стартирали в слалома, завършиха само 15. Преди това в спускането отпаднаха две.

В крайното класиране след двете дисциплини две швейцарки се окичиха с медали - златото спечели Мишел Гизин, среброто - Уенди Холденер. Бронзовият медал остана за Федерика Бриньоне от Италия.

Така Мишел Гизин защити олимпийската си титла в алпийската комбинация на Игрите в Пекин. Шампионката от Пьонгчанг през 2018 г. кара страхотно в слалома и даде най-доброто време, след като беше 12-а в спускането.