Тръбят тръбите на Апокалипсиса

Странни и страшни звуци се чуват неизвестно откъде по цялата планета

Мистика
11:47 - 23 Декември 2019
15269
Тръбят тръбите на Апокалипсиса

Отиващата си 2019 година бележи един странен рекорд – необикновени, често страшни звуци, се носят над много места на планетата, без да има някакъв видим източник за тях. Затова явлението бързо бе наречено „Звуците на Апокалипсиса” заради съвпадението със седемте тръбящи ангела от Откровението на Свети Йоан.

Апокалиптичните звуци се описват като звуци на тромпет, или като отглас от метална дрънкалка, но най-често се чува сърцераздиращо гърмене, което минава през стени и никой не може да се скрие от него и да не го чува. Най-удивителното е, че докато стотици или дори хиляди хора страдат от непознатите звуци, други не чуват нищо и с  изненада възприемат паниката, която изведнъж възниква сред съгражданите им.

Учените не могат да обяснят тези апокалиптични звуци, като категорично не ги причисляват към природни явления, независимо от усилията да ги обяснят именно по такъв начин. Любителите на теории на конспирацията обвиняват военните опити на различни държави за изпробване и прилагане на климатично оръжие. Очаквано има и твърдения, че звуците се създават от извънземни.

През последния месец най-голяма известност придобиват мистериозните звуци над Валкенсвард в холандската провинция Северен Брабант. Тайнствените звуци идват направо от небето, въпреки че няма истински източници за тях.

Ужасен рев поразява от няколко дни и жителите на средиземноморското крайбрежие на Африка и по-специално брега на Либия. Потискащият вой се чува в продължение на три дни, и то не на едно място, а по цялата брегова линия от Бенгази до Триполи. Местните власти се опитват да обяснят този вой с китове, но местните хора добре знаят, че в Средиземно море няма китове. В Либия от смъртта на Кадафи гражданската война не спира, макар и вече никой да не знае кой срещу кого се бие. Обикновените либийци вече са толкова уморени от всичко това, че внезапно появяващите се апокалиптични звуци от Средиземноморието се възприемат от тях като избавление от кошмара на живота им.

А ето и звуците, чути над Словакия: