Тръмп отмени посещението си в Полша заради урагана „Дориан“

Това може да се окаже най-мощната стихия за последните 27 години

Свят
11:37 - 30 Август 2019
2196
Тръмп отмени посещението си в Полша заради урагана „Дориан“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени посещението си в Полша, което трябваше да се състои през уикенда, предаде радио "Свободна Европа". Тръмп съобщи, че американската делегация ще бъде водена от вицепрезидента Майк Пенс.

Президентът е взел това решението да остане във Вашингтон за, да следи ситуацията в щата Флорида, към който се приближава ураганът "Дориан". Възможно е той да нанесе сериозни щети. Очаква да стихията да достигне американското крайбрежие в събота.

В Полша Тръмп трябваше да вземе участие в отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна война. Той е информирал президента на Полша Анджей Дуда за промяната в плановете си, като е обещал да посети Полша в бъдеще. Първоначалните планове предвиждаха Тръмп да посети и Дания, но той се отказа от визитата, след като датските власти отказаха да обсъждат неговото предложение САЩ да купят остров Гренландия.

Ако прогнозите на синоптиците се оправдаят, "Дориан" може да се окаже най-мощният ураган за последните 27 години, който е преминавал през Флорида.