Трендове, които вече не са на мода

Бюти
15:47 - 27 Юни 2021
9798
Трендове, които вече не са на мода

2000-а година беше време на бурни политически промени и... съмнителни модни решения.

Тогава ни беше трудно да си представим света без скини дънки и push-up сутиени, но навлизането на gen z културата напълно преобърна модните ни представи, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. От тънко изскубаните вежди до високо тупираните коси. Ето пет тренда, които се радваме, че оставихме в миналото.

Тънките вежди

Един от най-катастрофалните трендове бяха тънките и очертани с молив вежди. Тази визия не само, че наподобяваше вида на зла вещица от филм на „Дисни”, но и изискваше дълго и болезнено скубане пред огледалото.

Спасението дойде около 2012 година, когато звезди като Кара Делевин върнаха на мода по-естествения, плътен контур на веждите.

Push-up сутиените

Трендът, за който най-много много се радваме, че си отиде са push-up сутиените. Впиващите се в кожата банели и дебелите дунапренени подплънки никога не са били удобни, но до преди няколко години бяха на мода.

За щастие, днес push-up сутиените са изместени от меките бюстиета с дантелени презрамки, които освен по-комфортни са и много красиви.

Дънките с ниска талия

Макар да бяха модна константа през 2000-а година, днес скини дънките с ниска талия са по-скоро отживелица. Радваме се, че сега модерни отново са панталоните с висока талия, които майките ни са носили през 70-те и 80-те. Те не само, че не са толкова впити, но и седят добре на всеки тип тяло.

Моливът за устни

Устните в телесен цвят, очертани с няколко тона по-тъмен молив, са визия, която със сигурност не ни липсва . Този тренд беше особено популярен на Балканите, вероятно благодарение на поп-фолк звезди като Мария например.

Идеята тук бе да се създаде оптическа илюзия за допълнителен обем, но резултатът (освен ако не си Сидни Крауфорд или Анджелина Джоли) обикновено бе по-скоро несполучлив.

Тупираната коса

Типично български тренд бе и начупената „на вафли” коса с тонове обем, често боядисана в гарваново черно или платинено русо. Не беше необичайно да тупираш косата си, докато главата ти не заприлича на квадрат.

Днес дори българските фолк певици избират по-естествени визии, залагайки на меки вълни и златисти тонове.