ТРЕТАТА СВЕТОВНА?!? Иран нападна Израел

Ще се защитаваме срещу всяка заплаха и ще го правим спокойно и решително, заяви Нетаняху

Свят
23:46 - 13 Април 2024
15701
ТРЕТАТА СВЕТОВНА?!? Иран нападна Израел

Иран започна атака срещу Израел, съобщиха от израелската армия. Очаква се военни дронове да ударят до часове. Даниел Хагари, говорител на армията, заяви че следят атаката срещу въздушното пространство.

„Ако идентифицираме конкретни заплахи, ще съобщим своевременно. Молим всички да бъдат нащрек“, допълва Хагари.

Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел, съобщи Der Standard. Според съобщенията на израелски военни вече са потвърдили изстрелването.

Очаква се те да достигнат израелското въздушно пространство за няколко часа.

Малко преди това "Таймс оф Израел" съобщи за видеоизявление на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, в която той предупреждава за възможната атака от страна на Иран. "Ще се защитаваме срещу всяка заплаха и ще го правим спокойно и решително.

Нашите отбранителни системи са разгърнати и сме подготвени за всеки сценарий, както при отбрана, така и при нападение. Държавата Израел е силна, ЦАХАЛ са силни, обществото е силно."

"Знам, че вие, гражданите на Израел, също ще запазите спокойствие. Призовавам ви да се вслушате в указанията на командването. Ние сме заедно и с Божията помощ заедно ще победим всички наши врагове", заяви Нетаняху.

Причината за атаката е удар на израелската армия срещу иранското консулство в Сирия.

Потвърждение за старт на атаката дойде и от Съединените щати.