Тризначки от Ямбол се борят за „Най-красива абитуриентка“ (СНИМКИ)

Общество
14:13 - 02 Юни 2023
26696
Тризначки от Ямбол се борят за „Най-красива абитуриентка“ (СНИМКИ)

Тризначки от Ямбол предизвикаха фурор в социалната мрежа с участието си в Националния конкурс „Най-красива абитуриентка“. 16-oто издание на конкурса стартира миналата седмица и се радва на огромен интерес, като само за два дни в него се включиха над 150 момичета, споделили своята прекрасна визия от балната си вечер.

Сред първите млади дами, които са се включили в надпреварата, изпращайки впечатляващи кадри, са момичетата от Ямбол. Те са трите близначки Констанца, Даниела и Андриана Стоянови, дванадесетокласнички от Професионалната гимназия по икономика “Г.С. Раковски “. По признанието на организаторите, колективното участие на абитуриентките с обща снимка е интересен прецедент.

Снимките им обаче се радват на изключителен успех и подкрепа в социалната мрежа. Буквално за 3-4 дни те събират над 5 хил. харесвания, има стотици коментари и споделяния, които ги насърчават. И този успех е напълно заслужен.

Майка им Галина Иванова отглежда сама трите си дъщери, след като преди години те губят своя баща. Галина работи като логопед и ресурсен учител в ОУ „Петко Р. Славейков” в Ямбол, където близначките завършват основното си образование. Въпреки сериозните трудности, многодетното семейство (близначките имат и по-голям брат) се справя. Днес трите момичета са прекрасни млади жени, решени да продължат образованието си. Участието в конкурса и подкрепата, която срещат, са чудесно начало на този нов етап в живота им.

Самият конкурс ще продължи до 23 юни 2023 г. 10-те снимки на момичета, събрали най-много лайкове във Фейсбук страницата на конкурса, се класират като първите 10 финалистки в конкурса. Снимките на всички участнички ще бъдат качвани в албума във Фейсбук страницата на конкурса, където ще може да ги разгледате и подкрепите чрез натискане на бутона „Like“ или „Love“. Още 10 финалистки се избират от редакционния екип на Dir.bg.

Окончателният избор от всички 20 номинирани момичета ще определи звездно жури. По обичай едното от лицата в него ще бъде миналогодишната носителка на титлата, а другите три, ще бъдат обявени съвсем скоро. Досега очарователните участнички, записали се за конкурса, са оценявани от известни, уважавани и обичани певци, актьори, спортисти, журналисти и още много други, което означава, че и този път няма да липсват популярни имена.