Убийците на Киро Чейнджа отиват в затвора до живот

Съучастникът Тихомир ще лежи 20 г.

Крими
15:23 - 07 Януари 2020
2799
Убийците на Киро Чейнджа отиват в затвора до живот

С решение на ВКС осъдиха окончателно по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Плевен обвинения за извършване на грабеж, придружен с убийството на Кирил И. и причиняване на телесна повреда на жена му Галя И. в дома им в Левски.

За бруталното престъпление Иво З. и Валентин Н. са осъдени на доживотен затвор, а Тихомир М. на 20 години лишаване от свобода. По същото дело Н. М. е осъдена за вещно укривателство на три години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Наглият грабеж, завършил със смъртта на известния в Левски Киро Чейнджа потресе Левски в последния ден на 2016 г.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. Съдът е признал тримата грабители за виновни за това, че на 30.12.2016 г. в Левски в съучастие отнели златни накити, чуждестранна валута, сумата от 38 294,35 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 92 259,75 лв., от собствеността на Киро Чейнджа, като употребили за това сила, като грабежът е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Галя и с убийството на Кирил. Осъдени са и за това, че са влезли в жилището със сила, като деянието е извършено нощем от две и повече лица. 

Обвиняемата Н. М. е призната за виновна за това, че в село Павел, укрила и придобила чужди движими вещи: пари и златни накити на обща стойност 88 359,75 лв., а на 13.01.2017 г. в Плевен помогнала да бъдат присвени чужди движими вещи, за които знаела, че са придобити от Валентин чрез престъпление, като укривателството е в големи размери. Престъпление по чл.215 от НК.