Ученикът, плашил Пловдив с бомби, остава 15 дни в дом за временно настаняване

Актуални новини
19:19 - 02 Април 2023
1355
Ученикът, плашил Пловдив с бомби, остава 15 дни в дом за временно настаняване

15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в училища, днес беше изпратен с прокурорско постановление в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, предаде БНТ. Той ще остане там 15 дни. На този етап спрямо него няма повдигнато обвинение. Защитата му ще обжалва мярката.

Бащата на момчето Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби: "Даже ние винаги говорим си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в училището, той е отличник в училището, детска работа", каза родителят.

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско постановление за привеждането на момчето в Дом за временно настаняване за малолетни и непълнолетни при МВР. Тя отказа коментар. Адвокатът на ученика Ангел Дунков заяви, че тази мярка се прилага за деца, върху които няма родителски надзор.

"Не бива така да се процедира, няма да има повдигнато явно обвинение на този етап, но всичко това е една превантивност и винаги се случва в Пловдив. Не е коректно, не е справедливо", каза защитникът.