Удар на Lupa.bg: Братя Диневи играят за ГЕРБ в Несебър

Бизнесмените се опитват да избутат от властта единствения кмет по Черноморието, който не е от управляващата партия

Политика
10:35 - 21 Септември 2019
37681
Удар на Lupa.bg: Братя Диневи играят за ГЕРБ в Несебър

Топ бизнесмените Йордан и Динко Диневи играят със своята партия „МОРЕ” за ГЕРБ в Несебър. Новината сподели единствено пред Lupa.bg източник, запознат с драмите в морския град.

Оказа се, че доскорошните кръвни врагове - братя Диневи и Чавдар Александров - Чочо Несебърския, в навечерието на местните избори имат обща кандидатура за кмет на богатата община, за да избутат от властта единствения по Черноморието управник, който не е от ГЕРБ – Николай Димитров.

След дълги години вражда, побои, стрелби и неистова конфронтация в предизборните периоди между олигарсите и известния в региона бизнесмен Чавдар Александров, финансовият интерес ги сплоти, отсече източникът ни.

По думите му в основата на сближаването между тях стои общият враг в лицето на настоящия кмет на Несебър Николай Димитров. Управлението на общината през последните години многократно бе атакувано, вероятно с основание, но не може да се пренебрегне и направеното, призна нашият читател.

Кметът на Несебър има трески за дялане

През първия мандат Николай Димитров завещаните му бюджетни излишъци и голяма част от бюжета бяха източени към село Влас, превърнало се в град Свети Влас. Това се случи заради зависимостта на градоначалника от Братя Диневи, които бяха в основата на избирането му. Във Влас беше изградена инфраструктура и нов център.

Чочо Несебърския е фен на красивите дами

Братята си приписаха заслугата пред местните, а Несебър започна бавно да потъва, докато накрая общината задлъжня сериозно - до степен, че не може даже да изплаща заплатите на местната администрация. Последствията за несебърлии бяха фатални, което породи сериозно недоволство.

Бавно, но сигурно туризмът започна да загива, а той е в основата на доходите в региона.

В момента, в който Николай Димитров се разграничи от Диневи, се превърна в техен враг. С времето Несебър започна да се възстановява от нанесения удар. Това явно не се понрави на баровците Диневи и стария им враг, а днес приятел - Чавдар Александров. Предприемачът, познат с прякора Чочо, преди години беше прострелян от гардове на братята в собствената му дискотека и пред погледа на десетки клиенти.

Преди двайсетина години, по време на свада между братя Диневи и Чавдар Александров в собствения му нощен клуб „Александров плаза”, Чочо опитал да изгони олигарсите от заведението и ги обиждал с думите „власчански селяни”. В последвалото меле гардът на Йордан и Динко Диневи - Руси Бойнов - Баретата, гръмна Чочо в ръката, с което сложи началото на дългогодишната вражда, изведнъж прераснала в „приятелство” по сметка.

Интересното е, че Руси Бойнов сам измисля прякора Баретата, тъй като няма данни някога да е служил в спецчастите. При първото посещение на Симеон Сакскобурготски в България през деветдесетте години на миналия век Баретата е личен гард на царя.

Според нашия източник новата безпринципна коалиция започва борба за кметския стол чрез издигнатата от тях кандидатура за кмет. Според несебърлии Атанас Терзиев ще бъде марионетка в ръцете на менторите си. Няма да има власт да управлява и ще бъде използван за задоволяването на личните финансови и бизнес интереси на Диневи и Александров. Даже някой твърдят, че Терзиев е заставен против волята си да се кандидатира, но това засега е просто мълва.

Много от жителите на общината се надяват, че управлението на Диневи и Александров няма да се случи.

Настоящият кмет Николай Димитров също ще се кандидатира на предстоящия вот. Към него също има много критики като чест клиент на прокуратурата, затова управникът разчита основно на опозиционно настроени избиратели по отношение на централната власт в София.