Унион свали Айнтрахт на земята, феновете във Франкфурт оставиха цял сектор празен

Агитката на домакините протестира срещу провеждането на мачове в понеделник

Спорт
11:18 - 25 Февруари 2020
1930
Унион свали Айнтрахт на земята, феновете във Франкфурт оставиха цял сектор празен

Унион Берлин се поздрави с изключително важна победа с 2:1 при гостуването на Айнтрахт Франкфурт в последен двубой от 23-тия кръг в германската Бундеслига. 

През първата част на срещата гостите бяха по-добрия отбор, но добрите намеси на Кевин Трап отказа нападателите на тима от столицата. В 49-та минута обаче все пак усилията им бяха възнаградени. След огромно неразбирателство в отбраната на домакините Кристиян Ленц намери Себастиян Андерсен на точката на дузпата, който не сбърка за 1:0. 

Шокът за Айнтрахт стана пълен в 67-та минута. След нов пробив на Ленц по десния фланг той центрира успоредно на гол линията си, където Еван Н'Дика си засече топката в собствената врата за 2:0. 

Момчетата на Адолф Хютър натиснаха, но стигнаха само до почетно попадение в края. В 79-та, след многоходова атака на "фракфуртци" и центриране в наказателното поле бранителят Фредерик Хюбнер си отбеляза автогол. 

По този начин Унион успя да задмине днешните си домакини, излизайки на 10-та позиция в класирането с актив от 29 пункта. Айнтрахт е на точка зад берлинчани, с 28 точки от 23 мача. 

Любопитен факт от срещата беше, че един от секторите на стадиона във Франкфурт остана празен. По този начин запалянковците на Айнтрахт изразиха протеста се от провеждането на мачове от Бундеслигата в понеделник.