Условията на "Арена Армеец" са добри за изборите

Обученията по попълването на протоколите са минали успешно

Политика
09:27 - 25 Октомври 2019
2799
Условията на "Арена Армеец" са добри за изборите

Вотът в София се очертава един от най-сложните. И тази година Арена Армеец ще бъде единственото място в София където ще се събират изборните книжа. Полина Витанова, председател на общинската избирателна комисия заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ, че очаква тази година организацията да бъде по-добра.

Почти е готова схемата на разпределението на местата за изчакване. Тя ще бъде утвърдена от комисия. Ще има три отделни пункта за приемане на изборните книжа. Последователността на приемането ще става по последователността на пристигането на всяка СИК.

Условията ще бъдат много по-добри, увери Витанова. Ще има места за гледане на телевизия и играене на игри. Подготвени са български филми.

Обученията по попълването на протоколите са минали успешно. Разработено е приложение за проверка за грешки. То може да се ползва на телефон, таблет или компютър.

1 609 секции са образувани до този момент. Протоколът за общински съветници е 18 страници, 34 са кандидатските листи, 1 014 са кандидатите за общински съветници. Около 343 са кандидатите за кмет на район, 93 за кметове на кметства.