Уволнен от Путин руски генерал намерен мъртъв с куршум, самоубил се от депресия

Новини
20:03 - 13 Февруари 2023
4490
Уволнен от Путин руски генерал намерен мъртъв с куршум, самоубил се от депресия

Руски генерал, който наскоро бе уволнен от Владимир Путин, е намерен мъртъв, като се предполага, че се е самоубил, според съобщенията.

67-годишният генерал-майор Владимир Макаров отговаряше за "борбата с екстремизма" в Русия и е бил намерен застрелян днес сутринта, информира „Дейли мейл“.

Съобщава се, че той е ръководил издирването и потушаването на опоненти на руския президент, както и на журналисти, смятани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също така е предприемал действия срещу млади хора, които са протестирали срещу Путин.

Съпругата на Макаров - Валентина, била заедно със съпруга си в селската къща в село Голиково край Москва в 7:00 ч. сутринта, когато чула изстрел, съобщават местни медии. Според някои съобщения наблизо е намерена ловна пушка "Беркут-2М". Според други сведения е открит пистолет. Съпругата му повикала член на семейството и извикала линейка, но медиците не успели да спасят Макаров, се казва в съобщенията, и той бил обявен за мъртъв.

Семейството на загиналия генерал се разпитва от руския Следствен комитет, съобщава московският всекидневник "Московский комсомолец". Изданието посочва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие.

Роднините му твърдят, че той "не е знаел какво да прави", след като Путин го е отрязал, пише БГНЕС.