В Англия витаят в облаците: На финал сме!

Островитяните сложиха тигана, а рибата е още в морето

Спорт
17:42 - 05 Юли 2021
3020
В Англия витаят в облаците: На финал сме!

Англия изпадна в такава еуфория от победата с 4:0 над Украйна в четвъртфинала в Рим, че вече се видя на... финала.

На практика от думите на селекционера на „трите лъва“ Гарет Саутгейт стана ясно, че той „прескача“ полуфинала с Дания в сряда. И мачът с „червения динамит“, и битката за титлата са на „Уембли“.

„Предоставя ни се уникална възможност. Няма да имаме по-добър шанс да играем на финал на европейско първенство, да пренапишем историята! И мисля, че ще сме си го заслужили.

Момчетата се чувстват по-уверени в собствените си сили от всякога. Да, пътят е дълъг, но аз виждам как може да бъде извървян. Хари Кейн е тук, той е голова машина и лидер. Люк Шоу е невероятен. Не се съмнявам нито за миг в качествата на всеки един от моите избраници“, заяви Саутгейт, който с четвъртия си спечелен мач от елиминации на голям форум се нареди до великия Алф Рамзи, извел Англия до световната титла през 1966 г. 

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, който дочака първия си гол с националната фланелка, също не скри, че мисли за титлата.  

„Не сме били никога по-сплотени. Сигурен съм, че можем да дадем на нацията това, което очаква от нас. Способни сме на чудеса, вече го доказахме на това европейско“, добави той.