В Бурса: Извънземните идват (ВИДЕО)

Огромен облак като НЛО изненада турския град

Мистика
22:18 - 20 Януари 2023
7846
В Бурса: Извънземните идват (ВИДЕО)

В турския град Бурса много хора започват да се питат дали извънземните идват, след като виждат над града им да надвисва огромен червено-оранжев облак, подобен на летяща чиния. Появява се при изгрев слънце на 19 януари т.г. и запазва странната си форма на летяща чиния около час, преди да започне да изчезва.

Огромният обект е идентифициран от метеоролозите като облак тип леща. Тези облаци се образуват в резултат на силни колебания на вятъра над хълмове и планини. Появяват се на 2000 до 5000 метра над Земята. Хладният въздух помага за охлаждане на капчиците влага, които след това се кондензират, правейки странните облаци видими.

Явлението предизвика бум от снимки и видео материали в социалните мрежи, както и коментари, че това е по-скоро НЛО, отколкото естествено образувание в земната атмосфера. В част от снимките плътният облак изглежда яркочервен с външен и вътрешен кръг, с тъмни, сенчести пръстени, които ги разделят.

„Сякаш извънземно ще кацне в града“, пише жител на Бурса. Друг добавя: „Извънземните ли кацат? Никога не съм виждал това преди. Толкова е плътен в центъра, че дори светлината не може да премине през него“. Трети пише: „Като НЛО? Това е облак или е неидентифициран обект“.