В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ: Дете едва не глътна габърче в ресторант (СНИМКА)

Опасната находка изскочила от порция пържени картофи със сирене

Актуални новини
20:30 - 09 Септември 2024
2201
В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ: Дете едва не глътна габърче в ресторант (СНИМКА)

Дете за малко не погълна габърче, докато се храни в ресторант в центъра на Пловдив. За неприятната ситуация сигнализираха близките на момичето, които са станали свидетели на случилото се. Сестра й разказа, че на 6 септември е седнала на обяд заедно с детето и майка им на ресторант на Главната.

Правят своята поръчка, която включва и порция пържени картофи със сирене. Докато се храни с тях, 10-годишното дете споделя на близките си, че във въпросната чиния с картофи е видяло габърче.

„Сестра ми се обърна към мен и майка ми и ни каза, че в чинията Й има габърче. Ние се уплашихме, тъй като можеше да го погълне и да попадне в тялото й, което е опасно”, споделят те пред "Трафик нюз".

Веднага след като детето извадило нестандартната гарнитура от чинията, сестра й се обърнала към сервитьора, за да съобщи какво се е случило. Служителят се извинил и казал, че няма обяснение за ситуацията. Той предложил нова порция пържени картофи и премахване на таксуването за двете порции.

„Управител на заведението въобще не се появи. Нямам представа кой носи отговорност, но все пак ние сме клиенти и заплащаме за храна, като се надяваме да получим качество, а не габърчета, пирони или видии, които не би трябвало попадат в храната, както в нашия случай”, добавя семейството.

По думите им премахването на пържените картофи от сметката и заменянето им с нова порция не е решение на проблема.

„Единствено искам да апелирам да се обръща по-голямо внимание на продуктите, които се предоставят на клиентите в заведенията. Този случай се размина без последствия, но има възможност някой друг изобщо да не обърне внимание какво поглъща”, споделя сестрата на детето. 

Не е ясно дали семейството има намерения да си търси правата, но споделят, че целта им е да предотвратят подобни случаи и с други хора.