В ДАНС няма декларация кой е истинският собственик на "Балкан кредит"

Станимир Михайлов : Аз съм изпълнителен директор

Актуални новини
17:14 - 26 Юли 2023
5103
В ДАНС няма декларация кой е истинският собственик на "Балкан кредит"

В Държавната агенция "Национална сигурност" не е постъпвала декларация кой е действителният собственик на акционерното дружество "Балкан кредит". Това се посочва в писмо от председателя на комисията Пламен Тончев до председателя на здравната комисия Костадин Ангелов във връзка с процедурата за избор на управител на Здравната каса. 

По време на изслушването на единствения кандидат за поста Станимир Михайлов в понеделник, депутати от ГЕРБ-СДС му зададоха въпроси, свързани с укриване на собственост на фирма и нарушаване на закона с цел пране на пари.

"Според публикациите в различни медии, Вие и до днес не сте подали такава декларация. Въпросът ми е защо и какво криете?".

"Много се надявам от Вас да отговорите коректно и да обсъдите какво Ви е водило в тези действия по заобикаляне на закона".

"Аз лично подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана. В случая - да. Юрисконсултът пропуснал да го направи. Аз съм изпълнителен директор. След като за това нещо подлежим на административна глоба, ние ще си я заплатим" - отговори единственият кандидат за управител на Здравната каса Станимир Михайлов на депутатите от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски и Костадин Ангелов.