В ГРАО тече проверка на подписите за регистрация на ДПС-Доган

Актуални новини
15:11 - 10 Септември 2024
719
В ГРАО тече проверка на подписите за регистрация на ДПС-Доган

Централната избирателни комисия до момента няма решение по искането на ДПС около Ахмед Доган да бъде регистрирано за самостоятелно участие в изборите на 27-и октомври. Заявлението беше внесено вчера и е придружено с над 5 хиляди подписа. В момента се извършва проверка на тези подписи, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева:


"След като вчера ЦИК прие решение, с което отказа на двете коалиции, в състава на които беше включена партия ДПС, в ЦИК постъпи заявление за регистрация на партия ДПС за участие в изборите за народни представители, самостоятелно участие. След като беше подадено това заявление, до момента са постъпили още 8 документа от двамата представляващи партията, с които се оттеглят или потвърждават действията на съответния представляващ партията. Подписката се проверява в ГРАО и ЦИК ще се произнесе по подадените документи".


Проверката на ГРАО се очаква да приключи най-късно в четвъртък или в петък, след което цялата преписка се окомплектова и ще има решение на ЦИК, уточни тя. 21-и септември е крайният срок, в който след като съдът се е произнесъл, може да бъдат регистрирани формации за предсрочния вот на 27-и октомври.