В Музикалния театър вярват в ангели

Публиката на Коледно-новогодишния концерт ще се наслади на най-популярните произведения от жанра на оперетата, мюзикъла, балета и евъргрийна

Топ
11:06 - 13 Декември 2022
1596
В Музикалния театър вярват в ангели

Тази година традиционният Коледно-новогодишен концерт в Музикалния театър е под надслов „В ангели аз вярвам“. Публиката ще се наслади на най-популярните произведения от жанра на оперетата, мюзикъла, балета и евъргрийна.

Ще звучи музика от класически композитори като Дж. Пучини, Фр. Лехар, Им. Калман, Л. Бърнстейн, М. Лий, А. Хачатурян, И. Бърлинг, както и от съвременни автори като А. Шонберг, Дж. Уилямс, Р. Бояджиев-син, Ю. Дамянов и др.

Артистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театъра под дригентството на Людмил Горчев ще ни потопят в коледната магия с прочути арии и песни като “Impossible Dream”, „I feel Pretty”, „Dulcinea”, „Let it Snow”, „Santa Claus is coming to Town”, „White Christmas”, „Holly Jolly Christmas”, „I belive in Angels” и много други.

Заради големия интерес на публиката и изчерпване на билетите, от оперетата обявиха допълнителна дата на Коледно-новогодишния концерт - на 23 декември от 19.00 часа. Билетите за първата дата на концерта - на 18 декември, отдавна са изчерпани, а за другите две дати - на 21 и 22 декември - все още може да се намерят свободни места. 

„Рождество Христово е един най-светлите християнски празници - празник на семейството и дома. Писмата, написани до Дядо Коледа, украсените елхи, пъстрите лампички, озарените детски лица – всичко това преобразява ежедневието ни и внася магия в него. По това време на годината у всички нас се пораждаща надежда и очакване за по-щастлива Нова година и по-добро бъдеще.

Сякаш всеки един от нас носи частица от добрината и великодушието на онзи белобрад старец, в който уж сме твърди големи, за да вярваме. Затова тази година традиционният Коледно-новогодишен концерт на Музикалния театър е под наслов “В ангели аз вярвам!“. Защото всеки един от нас има нужда точно от тази вяра, която изпълва душите и сърцата с топлина, любов и надежда!“, казва режисьорът-постановчик Явор Радованов.


 Специални гости на концерта спектакъл ще са Хриси Пачалова и Лъчезар Кацарски. Участват солистите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Тодор Велков, Владимир Грудков, Зорница Дамянова, Георги -Маноел Димитров, Олга Динова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Боряна Йорданова, Елица Красимирова, Християна Лоизу, Александър Мутафчийски, Десислава Николова, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Теменужка Трифонова. Хор, балет и оркестър с диригент Людмил Горчев.