В Париж съдят дъщерята на саудитския крал

Принцеса Хаса, която е на 43 години, отрича да има вина

Свят
15:56 - 09 Юли 2019
1964
В Париж съдят дъщерята на саудитския крал

В Париж днес започва съдевен процес срещу дъщерята на краля на Саудитска Арабия - Салман, обвинявана, че е накарала своя бодигард да набие работник в луксозен апартамент във френската столица, предаде Ройтерс.

Принцеса Хаса бин Салман, която е сестра на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, няма да присъства на делото. В съда нейният адвокат ще я представи като грижовна и скромна личност, срещу която са отправени фалшиви обвинения, че е наредила на свои бодигард да пребие работник в луксозния й апартамент на авеню Фош в Париж през септември 2016 г.

Според обвинителния акт, видян от Ройтерс, работникът, роден в Египет и на име Ашраф Ейд, е правил ремонт в луксозното жилище на Хаса, е разказал на полицията, че бодигардът на принцесата е вързал ръцете му, удрял го е, ритал го е и накрая го е накарал да целува краката й. До побоя се стигнало, след като принцесата го набедила, че той я снимал с мобилния си телефон.

Бодигардът на принцесата е разследван за насилие, при което е използвано оръжие и за държане на човек затворен против волята му.

На 1 октомври 2016 г. му беше отказано пускане под гаранция.

Според обвинителния акт работникът разказал на полицията, че докато бодигардът го биел, принцеса Хаса се отнесла с него като с куче и му казвала: "Ще видиш как трябва да се говори с една принцеса, как трябва да се говори с кралско семейство".

Принцеса Хаса, която е на 43 години, отрича да има вина. Международна заповед за арест й беше издадена през ноември 2017 г.