В "Кауфланд" се хванаха за главата: Баби и дядовци крадат луканка и кашкавал

Новини
16:10 - 21 Февруари 2020
150340
В "Кауфланд" се хванаха за главата: Баби и дядовци крадат луканка и кашкавал

Една от най-големите търговски вериги у нас - "Кауфланд" се оплака от масови кражби на хранителни стоки  в последните седмици. За учудване на всички, не бандити и наркомани,  баби и дядовци отмъкват стоки от рафтовете, които изнасят, без да плащат  на касата, научи Lupa.bg. Вероятно заради липса на пари, възрастните дори са измислили схема, по която да отмъкват тайно безплатни продукти.

„Възрастните клиенти започнаха много често да крадат, всъщност основно те. Младите не. Много пъти ги хващаме на касата. Изваждат няколко продукта от торбичката, а останалите скатават и си излизат”, разказа пред Lupa.bg служител от голямата търговска верига. За кражбите в магазина се усетили касиерки, които вече десетки пъти са откривали, че част от стоките остават в торбата, без да се показват за плащане.  

Обикновено пенсионерите влизали с две стари торби, като в едната слагали стоката, която плащат, а в другата прибирали това, което ще изнасят „нелегално”. Измислили и друг хитър трик - на касата не пропускали да направят комплимент, за да разсеят вниманието на служителите.  

Бабите и дядовците отмъквали най-често скъпа луканка, качествен кашкавал, някои пък взимали и по-здравословна храна като нахут, био подправки, зехтин, булгур и сокове.

Побелелите клиенти се изхитрявали като ученици и покривали с много малки пликче задигнатата стока, а на касиерките обяснявали, че в торбата има повечко найлон.

Заради зачестилите кражби в магазините, ръководството в търговската верига е взело мерки - ще се проверяват задължително торбичките със стока на събудилите подозрения клиенти.