В Румъния: Армията излезе на улиците, 906 болни и 13 мъртви

Новини
14:14 - 25 Март 2020
4050
В Румъния: Армията излезе на улиците, 906 болни и 13 мъртви

В Румъния армията излезе по улиците в големите градове. Тя ще помага на полицията и жандармерията организират реда в северната ни съседка. 

Това се наложи след като болните вече са 906 души, 13 човека загубиха живота си, а под карантина са 6016 души. От 12,00 часа въоръжени войници се повяиха в центъра на Букурещ, като за минути това се случи и в другите големи градове. 

Вчера президента Клаус Йоханис излезе с обръщение, че мерките се затягат. Веднага след това бе направена конферентна връзка с всички болници и беше забранено да приемат пациенти, ако състоянието им не е тежко. 

В момента започва среща на най-силните хора в държавата, на която ще се вземе решение за още по-сериозно затягане на положението заради коронавируса.

Междувременно в северната ни съседка се засилиха и законите, по които ще се наказват хората, които не се съобразяват с мерките за борба с опасния вирус. Стана ясно, че до 2 години затвор заплашват тези, които не спазват изискванията в Румъния. 

Същевременно Министерството на отбраната съобщи днес, че очаква 45 тона медицинско оборудване, включително 100 000 защитни гащеризона, закупени от Южна Корея. Пратката ще бъде доставена утре в Румъния със съдействието на НАТО.

Очаквайте подробности.